آزمون آیلتس چیست و چند نوع دارد + جزئیات آزمون
اگر اخیرا برای مصاحبه شغلی یا مهاجرت به شرکت خاص یا وکیل مهاجرت مراجعه کرده باشید، احتمالا از شما پرسیدهاند مدرک آیلتس دارید یا خیر؟ حالا ممکن است این سوال در ذهن شما پررنگ شده باشد که آیلتس چیست؟ این سوال، در بین اکثر داوطلبان آزمون زبان انگلیسی رایج است و نیاز به پاسخی تخصصی دارد؛ چون شما باید برای این آزمون برنامهریزی کنید و اگر پاسخ مناسبی نگیرید یا نکتهای از چشم شما دور بماند، احتمال گرفتن نمره مطلوب کم میشود.
در این مطلب، میخواهیم به بررسی این سوال بپردازیم که آیلتس چیست؟ و یک راهنمای کامل درباره آن به شما داوطلبان عزیز ارائه دهیم؛ پس اگر میخواهید برای آزمون آیلتس آماده شوید اما دقیقا نمیدانید که از کجا باید شروع کنید، این مقاله چشمانداز خوبی در اختیارتان میگذارد.
با مردان وب همراه باشید تا به خوبی با این آزمون بین المللی آشنا شوید.
آزمون بین المللی آیلتس
آیلتس عبارت است از آزمونی که در سطح بین المللی برگزار میشود و هدف از برگزاری آن آگاهی از سطح دانش زبان انگلیسی داوطلب میباشد. این آزمون یکی از معتبرترین آزمون های بین المللی است که توسط کشور انگلستان برگزار میگردد. آزمون مشابه آن، آزمون تافل است که کشور آمریکا برگزار کننده آن است. دارا بودن مدرک آیلتس برای کسانی که به هر دلیلی قصد عزیمت به کشورهای خارجی را دارند یک امتیاز محسوب میشود و حتی برای ورود به بعضی کشور ها نظیر کانادا و نیوزلند، داشتن این مدرک یکی از شروط اصلی است.
انواع آزمون آیلتس چیست؟
قبل از هر چیز، باید بدانید IELTS یا International English Language Testing System به معنی سامانه جهانی سنجش زبان انگلیسی است که سه واحد آموزشی و مهاجرتی به طور مشترک در برگزاری و تصحیح اوراق در آن همکاری دارند. این سه واحد عبارتند از:
- دانشگاه کمبریج
- کنسولگری انگلستان
- سازمان IDP استرالیا
به همین دلیل، آزمون آیلتس از بالاترین سطح استانداردهای بینالمللی در بخش ارزیابی زبان انگلیسی برخوردار است. مدرک این آزمون در اکثر کشورهای جهان در دستهبندی معتبرترین مدارک آکادمیک قرار میگیرد. به طور کلی دو نوع آزمون IELTS داریم:
آیلتس جنرال یا GENERAL IELTS
آزمون آیلتس جنرال برای افرادی که میخواهند برای تحصیل در مقاطع کالج و پایینتر به بعضی کشورها مهاجرت کنند، مناسب است؛ مانند:
- استرالیا
- نیوزلند
- کانادا
- بریتانیا
آیلتس آکادمیک یا ACADEMIC IELTS
آزمون آیلتس آکادمیک، برای افرادی مناسب است که به دلیل تحصیل در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا به مدرک IELTS آکادمیک نیار دارند. این آزمون نسبت به نوع جنرال و عمومی، از سختی بیشتری برخوردار است و سوالات آن چالشیتر به نظر میرسند؛ پس لازم است به خوبی روی مباحث این آزمون زمان بگذارید تا نمره قابل قبولی کسب کنید.
یادتان باشد شما برای هر یک از موارد زیر نیاز به مدرک آزمون آیلتس دارید:
- مهاجرت کاری و پیدا کردن شغل در کشور خارجی
- ادامه تحصیل در کشورهای خارجی؛ مانند کانادا که قبل از ورود به دانشگاه اخذ مدرک IELTS و ارائه آن به مقامات دانشگاهی الزامی است.
- برای مهاجرت به بعضی کشورها مانند استرالیا، نیوزلند و چند مورد دیگر
- حتی اگر به عنوان توریست یا گردشگری تصمیم به سفر دارید، داشتن مدرک آیلتس به شما کمک میکند اعتماد به نفس پیدا کنید و به خوبی با مردم و آداب و رسوم کشور خارجی ارتباط بگیرید. این مساله، شما را از مشکلات زیادی در امان نگاه میدارد.
مراحل آزمون آیلتس
مراحل آیلتس چیست؟
در آزمون آیلتس ۴ مهارت مختلف فرد داوطلب سنجیده میشوند. در ادامه درباره ویژگیهای سوالات، زمان پاسخگویی و نحوه نوشتن جواب هر مهارت نکاتی را با شما به اشتراک میگذاریم.
مهارت شنیدار یا Listening آیلتس
این مهارت خود به ۴ بخش تقسیم میشود که در ۲ گروه ۲ مرحلهای در اختیار داوطلب قرار میگیرد. گروه ۱ شامل دو مرحله و مباحث عمومی است و یک مکالمه ۲ یا چند نفره میشنوید. گروه ۲ شامل دو مرحله با موضوعات تخصصیتر مانند مباحث دانشگاهی بوده و مکالمه بین ۴ نفر و یک کنفرانس صوتی ارائه میشود.
زمان پاسخگویی به سوالات ۳۰ دقیقه و تعداد سوالات ۴۰ عدد است. باید بدانید که هر فایل صوتی تنها یکبار پخش میشود و قبل از شروع آزمون زمان کوتاهی برای تورق سریع سوالات بخش شنیدار در اختیار داوطلب قرار میگیرد. در حین پخش شدن فایل صوتی، باید پاسخها را داخل برگه پرسشنامه بنویسید. در نهایت، ۱۰ دقیقه وقت دارید که تمام این سوالات را به برگه پاسخنامه منتقل کنید.
خواندن یا Reading آیلتس
بخش خواندن شامل ۳ بخش زیر است:
- قسمت اول: امور روزمره
- قسمت دوم: جزوات آموزشی
- بخش سوم: یک متن طولانی درباره مباحث عمومی و اجتماعی
زمان پاسخگویی به سوالات ۶۰ دقیقه و تعداد سوالات ۴۰ عدد است. یک دفترچه با ۳ متن در اختیار داوطلب قرار میگیرد که تعداد کلمات هر سه متن بین ۲۰۰۰ تا ۲۷۰۰ کلمه است. نکته مهم این است که زمان اضافی برای انتقال جوابها به پاسخنامه وجود ندارد و تمام متنها از منابع غیرتخصصی استخراج شدهاند؛ مانند مجله، روزنامه با رویکرد علمی. در صورتی که بعضی از واژهها به نظر سخت به نظر برسد، در انتهای دفترچه یک واژهنامه کوچک قرار دارد که تمام این لغات در آن گردآوری شدهاند.
نوشتن یا Writing آیلتس چیست؟
بخش نوشتار آزمون آیلتس دارای دو بخش و در مجموع ۱۲۰ دقیقه زمان است که در ۴ تمرین ارائه میشود. سایر توضیحات به شرح زیر است:
- بخش اول با دو تمرین در قالب Task 1 و Task 2 که باید متنی کوتاه بنویسید. برای تمرین اول ۱۵۰ کلمه و تمرین دوم ۲۵۰ کلمه کافی است. برای انجام این قسمت، ۱ ساعت زمان دارید. پیشنهاد میکنیم برای تمرین اول ۲۰ دقیقه و برای تمرین دوم ۴۰ دقیقه زمان بگذارید.
- بخش دوم نوشتن کمی تخصصیتر میشود. دو تمرین یا Task 1 و Task 2 در اختیار داوطلب قرار دارد. برای تمرین اول ۱۵۰ کلمه و تمرین دوم ۲۵۰ کلمه کافی است. در این بخش هم پیشنهاد میکنیم به دلیل کم نیاوردن زمان، روی متن ۱۵۰ کلمهای ۲۰ دقیقه و روی متن ۲۵۰ کلمهای ۴۰ دقیقه از زمان ۱ ساعته خود را صرف کنید.
مکالمه یا Speaking آیلتس چیست؟
این قسمت از آزمون، ۳ بخش دارد که در بخش نخست، داوطلب به چند سوال عمومی درباره خودش پاسخ میدهد. زمان تعیین شده برای این قسمت ۴ تا ۵ دقیقه است. در بخش دوم، شخص آزمون گیرنده یک موضوع تعیین میکند و داوطلب ۲ دقیقه روی آن تمرکز کرده و هر آنچه به ذهنش میرسد در گوشهای یادداشت میکند. سپس در بخش سوم، به مدت ۴ یا ۵ دقیقه درباره موضوع تعیین شده با شخص آزمون گیرنده مصاحبه انجام میشود. حداکثر زمان این بخش ۱۱ الی ۱۴ دقیقه است و تعداد سوالات بسته به موضوع بحث، متغیر میباشد.
سخن پایانی
در این مطلب، درباره آزمون آیلتس چیست و نکات مربوط به آن صحبت کردیم. یادتان باشد، زمان این آزمون براساس استانداردهای بینالمللی تدوین شده و امکان افزایش آن وجود ندارد؛ بنابراین از قبل برای زمانبندی روز امتحان خودتان را آماده کنید. با گرفتن آزمونهای شبیهسازی شده در منزل و تمرین بخش مصاحبه با یک دوست، استرس خود را تا حد زیادی کاهش دهید و اعتماد به نفس پیدا کنید. از منابع مطمئن برای یادگیری و پیگیری اخبار آیلتس استفاده کنید.
قبولی در آزمون آیلتس کار چندان سختی نخواهد بود به شرطی که با پشتکار و تمرین و شرکت در کلاس های آموزش آیلتس به بالابردن مهارت های زبان انگلیسی خود بپردازید.